ua en ru

РФ повністю ігнорує пропозиції обміняти російських громадян на українських заручників, - Порошенко

РФ повністю ігнорує пропозиції обміняти російських громадян на українських заручників, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко повідомив, що кількість заручників окупаційного режиму в Криму зростає майже щодня

Всі пропозиції української сторони обміняти громадян РФ, засуджених за злочини проти суверенітету України, на українських, політв’язнів, ігноруються Росією. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час промови на 73-й Генеральній Асамблеї ООН, передає кореспондент РБК-Україна.

"Усі українські пропозиції обміняти російських громадян, засуджених за злочини проти суверенітету та територіальної цілісності України, на українських, яких тримають як політв’язнів, цілком ігноруються", - заявив Порошенко.

За його словами, список заручників у окупованому Криму зростає кожного дня.

"Список заручників та жертв російського окупаційного режиму в Криму зростає майже щодня. Здається, що бути українцем чи кримським татарином у сьогоднішніх реаліях окупованого півострова є кримінальним злочином. Кримського фермера Володимира Балуха арештували та ув’язнили на 5 років за здіймання українського прапору над власною оселею. Кримський режисер Олег Сенцов знаходиться за ґратами виправної колонії на півночі Росії, відбуваючи 20-річний термін за сфабрикованими звинуваченнями", - додав він.

Президент наголосив, що Кремль залишається байдужим до звернень міжнародної спільноти.

"Ув'язнені РФ Олег Сенцов і Володимир Балух оголосили голодування на знак протесту. Я глибоко ціную підтримку і єдність по всьому світу у спробі визволити їх. На жаль, Кремль залишається байдужим до звернень міжнародної спільноти і багатьох представників російської інтелігенції", - додав він

"З початку російської агресії у 2014 році окупанти утримують на неконтрольованій території Донбасу десятки українців. Український солдат Сергій Глондар ніколи не бачив свою наймолодшу доньку, адже 3,5 роки знаходиться в полоні", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, президент України заявив, що Москва має відчути силу міжнародного права. Порошенко заявив, що було ініційовано низку справ проти російської сторони в міжнародних судах.