ua en ru

Євросоюз потребує припливу населення через демографічну кризу

Євросоюз потребує припливу населення через демографічну кризу Фото: Європейський союз (twitter / European Commission)

ЄС потребує припливу населення, переважно молоді

Європейський союз потребує припливу населення, переважно молоді, через демографічну кризу - населення європейських країн у середньому старше жителів інших континентів. До такого результату прийшли співробітники Берлінського інституту населення і розвитку в соціологічному дослідженні, опублікованому у вівторок, 25 липня, передає Deutsche Welle.

Відзначається, що нинішня ситуація може призвести до проблем з виплатою пенсій і соціальних допомог в майбутньому. На думку дослідників, перед роботодавцями може також виникнути проблема пошуку висококваліфікованого персоналу.

"Це дуже суттєво, тому що економіка XXI століття орієнтована скоріше на висококваліфіковані кадри, ніж на машини", - підкреслив директор Берлінського інституту населення і розвитку заявив Райнер Клінгхольц.

Також зазначено, що в 2015 році показник смертності в 28 державах-членах ЄС перевищив показник народжуваності вперше з часів Другої світової війни. Разом з тим, згідно з прогнозами, населення Євросоюзу продовжить рости і збільшиться з 510 до 529 мільйонів чоловік до середини століття. Клінгхольц пояснив, що причиною тому є імміграція з інших країн. Зокрема, нинішня міграційна криза і пов'язаний з нею приплив населення в країни ЄС надали позитивний вплив на демографічну ситуацію на континенті.

Нагадаємо, за підсумками 2016 року зменшення населення було зафіксовано в десяти країнах Європейського союзу.