ua en ru

Євросоюз і Китай співпрацюватимуть у питанні захисту клімату

Євросоюз і Китай співпрацюватимуть у питанні захисту клімату Фото: Жан-Клод Юнкер і Лі Кецян

Боротьба за захист клімату "триватиме без США"

Вихід Сполучених Штатів Америки з Паризької кліматичної угоди жодним чином не позначиться на планах Європейського Союзу та Китаю спільно посилено продовжувати боротьбу зі змінами клімату. З такою заявою виступив президент Європейської Ради Дональд Туск під час прес-конференції з прем'єром Держради Китаю Лі Кецяном у Брюсселі, передає DW.

Зазначено, що прес-конференція двох політиків відбулася в рамках саміту ЄС-Китай у Брюсселі.

"Китай і Європа продемонстрували солідарність із майбутніми поколіннями, а також відповідальність за майбутнє планети. Ми переконані, що рішення Сполучених Штатів вийти з угоди про захист клімату - велика помилка", - заявив Туск.

Президент Євроради також підкреслив, що боротьба за захист клімату "триватиме без США".

Водночас голова Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер позитивно відзначив те, що КНР розділяє "невдоволення" ЄС "рішенням американців щодо клімату". Юнкер також наголосив, що боротьба зі змінами клімату "нині важливіша, ніж учора".

Утім, спільну заяву ЄС і КНР про посилення дій задля реалізації Паризької угоди із захисту клімату сторони не підписали через розбіжності у торговельних питаннях.

Нагадаємо, напередодні президент США Дональд Трамп оголосив про вихід Вашингтона з підписаної попередньою адміністрацією Барака Обами Паризької кліматичної угоди.