ua en ru

Євросоюз повинен поліпшити відносини з Росією, - Юнкер

Євросоюз повинен поліпшити відносини з Росією, - Юнкер Фото: Жан-Клод Юнкер (flickr.com-epp)

На думку Юнкера, європейська безпека в найближче сторіччя неможлива без РФ

Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Європейський союз (ЄС) повинен поліпшити відносини з Російською Федерацією (РФ). Про це повідомляє ANSA за результатами конференції послів ЄС.

"Я хотів би замислитись про кращі стосунках з РФ. Не існує європейської безпеки на найближче сторіччя без Росії. Не відмовляючись від наших цінностей і наших принципів, нам потрібно знайти діалог з РФ, який більш доречний для нашого майбутнього", - заявив Юнкер.

Голова Єврокомісії підкреслив, що Україна в даний момент не входить в ЄС, або Північноатлантичний Альянс, і "всі повинні це розуміти".

У своїй промові Юнкер зазначив також, що Туреччина не прагне до Євросоюзу і "віддаляється від Європи".

"І питання про те, чи припинити переговори про вступ Туреччини в ЄС, є питанням чистої теорії, оскільки не існує переговорів на даний момент. Я вважаю, що Ердоган (президент Туреччини) хотів би, щоб Європа заявила, що хоче покласти край переговорам, щоб за це ніс відповідальність ЄС, а не Туреччина", - резюмував глава Єврокомісії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву канцлера Німеччини Ангели Меркель, що санкції проти Росії не будуть зняті до виконання РФ всіх умов. Вона зазначила, що ніяких поступок кремлівському лідерові Володимиру Путіну у зв'язку з анексією Криму не буде.