ua en ru

Європолітики обговорюють введення нових правил для мігрантів всередині ЄС, - Медведчук

Європолітики обговорюють введення нових правил для мігрантів всередині Євросоюзу. Про це у своєму блозі пише лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Є два Європейських союзу. Перший існує в головах не дуже освічених (і не дуже чесних) українських євроінтеграторів, щедро годують простих українців байками про європейський рай, де всі живуть щасливо і заможно. Єдине незадоволене бажання його громадян полягає в тому, щоб прийняти нарешті в свої ряди Україну. Другий - це реальний ЄС, який стрімко змінюється в спробах вирішити соціальні та економічні проблеми", - заявив Медведчук.

В якості прикладу він наводить статтю британського прем'єра Девіда Кемерона у Financial Times.

"Лідер одного з наймогутніших і найбагатших держав ЄС відкрито говорить, що політика вільного переміщення громадян всередині ЄС була помилкою, яка призвела до того, що жителі бідних країн Східної Європи почали масово емігрувати до Британії (та інші країни з високим рівнем життя). Він не просто констатує факт, а заявляє про те, що його країна стурбована можливим припливом мігрантів з Румунії і Болгарії (а це, нагадаю, члени ЄС!), і разом з партнерами з Австрії, Німеччини та Нідерландів збирається розробити нові правила регулювання міграції. І будьте впевнені - вони розроблять. У перекладі з політичної мови це означає, що багаті країни перестануть пускати до себе жителів бідних понад визначених квот. Адже право на вільне переміщення людей було одним з фундаментальних принципів ЄС", - пише Медведчук.

"Ситуація змінюється, і та ж Британія посилює норми видачі посібників і взагалі правила для мігрантів. Як ви думаєте, чи чекають там українців, якщо навіть громадян Румунії і Болгарії не особливо хочуть пускати?", - зазначає політик.

"Мине багато років, можливо, десятиліття, перш ніж якась нова країна приєднається (до ЄС)", - наводить цитату Кемерона.
"Наївні люди нехай продовжують слухати про асоціацію і безвізовий режим, а розумним раджу стежити за тим, що говорять самі європейські політики, і жити в реальному світі. У 2004 році на майдані Віктор Ющенко теж багато чого казав. Що ми отримали в результаті - всім відомо", - резюмував Медведчук.