ua en ru

Європол назвав криптовалюти, які частіше використовують шахраї

Європол назвав криптовалюти, які частіше використовують шахраї Фото: Європол назвав улюблені криптовалюти шахраїв (колаж РБК-Україна)

Bitcoin серед них немає

Поліцейська служба Європейського союзу назвала криптовалюти, найбільш часто використовувані кібершахраями. Про це повідомляє портал CoinDesk.

Згідно з повідомленням, Європол відмітив зростання випадків використання криптовалют у нелегальних оборудках.

Перевагу кіберзлодії віддають таким блокчейнам, як Zcash, Monero і Ether.

При цьому, відзначають у поліції, електронні гроші Monero, увійшли в цей список, не дивлячись на додаткові функції безпеки і конфіденційності.

Транзакції не можуть бути віднесені до будь-якого конкретного користувача / адресу. Всі використовувані в транзакції монети за замовчуванням приховані, а історії платежів залишаються конфіденційними, - прокоментували поліцейські популярність Monero.

У звіті поліції також сказано, що на базі блокчейна Ethereum можна створювати платформи в приватних мережах, а смарт-контракти використовувати для оплати нелегальних товарів.

Нагадаємо, Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США вперше висунула звинувачення бізнесменові Максиму Заславському і двом компаніям в махінаціях з розміщенням цифрової валюти.