ua en ru

Європейці сприймають заборону України на вивезення лісу-кругляка, як порушення угоди про асоціацію

Європейці сприймають заборону України на вивезення лісу-кругляка, як порушення угоди про асоціацію Фото: Іванна Климпуш-Цинцадзе

Мораторій на вивіз об'єктивно сприймається партнерами як порушення

Європейці сприймають заборону України на вивезення лісу-кругляка як порушення угоди про асоціацію. Про це в ефірі "5 каналу" заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.


"Очевидно, мораторій на вивіз об'єктивно сприймається нашими партнерами як порушення Угоди про асоціацію, тому що це накладення додаткових бар'єрів, на відміну від того, про що ми домовилися - про поступову і швидку лібералізацію та відкриття взаємної торгівлі" - зазначила вона.

Вона додала, що на даний момент йде активна робота кількох міністерств - Міністерства аграрної промисловості, Міністерства економічного розвитку і торгівлі з Держлісгоспом, урядовим офісом з питань європейської інтеграції, іншими експертами та народними депутати по пошуку прийнятного механізму для України.

Нагадаємо, єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Йоханнес Хан нещодавно на прес-конференції в Києві заявив, що одною з головних умов відновлення співпраці України з МВФ є відновлення експорту української деревини за кордон.