ua en ru

Європейці стали позитивніше ставитися до членства в ЄС, - опитування

Європейці стали позитивніше ставитися до членства в ЄС, - опитування Фото: Євросоюз

Іспанія стала єдиною державою серед опитаних, яка виступила за вихід з ЄС

Жителі великих європейських держав стали позитивніше ставитися до членства їхніх країн в Європейському союзі. Про це свідчать результати соціологічного опитування Фонду Бертельсмана, передає Deutsche Welle.

Зокрема, жителі п'яти з шести держав, у яких проводилося дослідження, оцінили приналежність своєї країни до ЄС позитивніше, ніж у березні 2016 року.

Відзначається, що серед країн, громадяни яких брали участь в опитуванні, - Німеччина, Франція, Італія, Польща і Великобританія. Автори дослідження констатують, що найбільш суттєві зміни у ставленні до Євросоюзу відзначаються в Великобританії: якщо в березні, за три місяці до Brexit, у складі ЄС хотіли залишитися 49% в жителів країни, то вже в серпні їх частка зросла до 56%.

Відзначається, що найпозитивніше ЄС оцінюють в Польщі, де на підтримку членства в ЄС виступили 77% респондентів (у березні - 68%). При цьому на другому місці - Німеччина: у разі проведення в серпні референдуму про вихід країни з Євросоюзу 69% німців проголосували б проти цього рішення (в березні - 61%).

При цьому, згідно з опитуванням, лише 51% італійців і 53% французів виступають за перебування в Євросоюзі.

Підкреслюється, що Іспанія стала єдиною державою, яка брала участь в опитуванні і виступила за вихід з ЄС.

В середньому ж по Євросоюзу за членство в ЄС проголосували 62% респондентів. У порівнянні з березнем їх частка збільшилася на 5%.

Нагадаємо, вступ України до Євросоюзу підтримує 46% українців.