ua en ru

У Європейському союзі серйозно стурбовані відключенням "UA:Перший"

У Європейському союзі серйозно стурбовані відключенням "UA:Перший" Ілюстративне фото (1tv)

Європейська мовна спілка надзвичайно стурбована майбутнім оуспільного мовника в Україні

Європейська мовна спілка (ЄМС) надзвичайно стурбована майбутнім суспільного мовника в Україні після того, як було припинено мовлення Члена ЄМС - Національної суспільної телерадіокомпанії України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби НСТУ.

За словами генерального директора ЄМС Ноела Каррена, Європейська мовна спілка збентежена тим, "що влада прийняла рішення позбавити український народ такої важливої інституції, яка слугує суспільству".

Нагадаємо, мовлення телеканалу "UA: Перший" відключили 25 вересня через борги.

За словами глави правління "Національної суспільної телерадіокомпанії України" Зураба Аласанії, борг НСТУ перед концерном РРТ, за 10 місяців, 69 млн грн.

Інформацію про відключення мовлення "UA:Перший" підтвердили і в офіційному листі Концерну РРТ, що був направлений до ПАТ НСТУ 24 вересня 2018 року.

"З огляду на зростання заборгованості Концерн РРТ змушений припинити трансляцію телеканалу "UA:Перший" з 25 вересня 2018 року", - йдеться у повідомленні.

Громадські організації, серед яких "ГО Інститут масової інформації", "ГО Дитектор медіа", "ГО Громадське радіо", Національна спілка журналістів та Центр демократії та верховенства права, вимагають відновити мовлення телеканалу "UA: Перший".