ua en ru

Європейський суд оштрафував Росію за фальсифікації на виборах

Європейський суд оштрафував Росію за фальсифікації на виборах Фото: Європейський суд з прав людини

Суд з прав людини задовольнив скарги жителів Санкт-Петербурга

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) задовольнив скарги кількох жителів міста Санкт-Петербург, які поскаржилися на фальсифікації на виборах в Державну думу у грудні 2011 року. Про це повідомляється в документі ЄСПЛ.

"Кілька жителів Санкт-Петербурга подали скаргу, в якій оскаржили результати виборів 2011 року. Зокрема йшлося про порушення права на вільні вибори та ефективний правовий захист", - йдеться в повідомленні.

Згідно з документом, автори скарги підкреслили, що всі спроби розслідувати фальсифікації були невдалими: прокуратура і слідчий комітет відмовляли в порушенні кримінальної справи. Суд врахував той факт, що численні порушення на виборах 2011 року були зафіксовані спостерігачами ОБСЄ.

Так, скарги чотирьох позивачів були задоволені, а кожному з них держава тепер має виплатити по 7,5 тис. євро. Ще 8 тис. євро позивачі повинні отримати в якості компенсації за судові витрати. Таким чином, підсумкова сума виплат складає 38 тис. євро.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сполучені Штати Америки оштрафували німецький Deutsche Bank ще на 425 млн доларів за схему "дзеркальних угод" з російськими акціями.