ua en ru

Європейський ринок виявився недоступним для українських товаровиробників, - Медведчук

Європейський ринок виявився недоступним для українських товаровиробників. Таку думку висловив у своєму блозі лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Суворі євроінтеграційні будні змусили українських промисловців і аграріїв раз і назавжди забути про експансію на європейські ринки, обіцяної українськими чиновниками. Вигоди від ЗВТ з ЄС виявилися ілюзорними, а "перспективний і місткий" європейський ринок — недоступним для українських товаровиробників", - заявив він.

За словами політика, сьогодні влада намагається впровадити основи так званої нової економічної стратегії — "флюгерної" політики".

"В уряді — так було за Яценюка, так залишилося і при Гройсмані — не втомлюються фонтанувати ідеями. В Києві то розглядають можливість запровадження ЗВТ з країнами Західної Африки, то шукають "стратегічних партнерів" в Південній Америці, то намагаються підкорити Корею і Китай, то створюють зону вільної торгівлі з Канадою", - зазначив Медведчук.

Він також додав, що потенціал українських товаровиробників є, при цьому, "у них немає ніякої гарантії, що створення чергової ЗВТ з далекими азіатськими країнами не виявиться блефом".