ua en ru

Європейський парламент готує критичну резолюцію щодо Brexit

Європейський парламент готує критичну резолюцію щодо Brexit Фото: Brexit (Max Pixel)

Напередодні переговорів британський міністр з Brexit зустрінеться з президентом Європарламенту

Європейський парламент готує критичну резолюцію щодо процесу виходу Великобританії зі складу Європейського союзу (Brexit). Про це повідомляє Politico, посилаючись на три джерела серед офіційних осіб, знайомих з текстом проекту резолюції.

"Європейський парламент готує проект резолюції, який критичний щодо прогресу на переговорах з Brexit, зокрема про права громадян ЄС, які проживають в Британії", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, проект резолюції, складений політичними групами парламенту, буде обговорюватися у четвер на Конференції президентів, головному директивному органі в Асамблеї.

Так, текст, який може бути змінений, потім буде проголосований депутатами Європарламенту наступного тижня на пленарному засіданні в Страсбурзі. Наголошується, що напередодні цих переговорів британський міністр з Brexit Девід Девіс планує зустрітися з президентом Європарламенту Антоніо Таяні.

Лідери ЄС повинні винести рішення на саміті Європейської Ради в жовтні про те, чи зможуть переговори перейти від нинішнього етапу обговорення ключових питань щодо виходу з ЄС до визначення майбутніх відносин Британії з блоком.

Той факт, що парламент вже формулює позицію щодо переговорів, у той час як четвертий раунд переговорів все ще триває у Брюсселі, а п'ятий раунд ще не почався, що може означати, що депутати Європарламенту попередньо можуть чинити тиск на парламентерів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄС і Великобританія не досягли достатнього прогресу в питанні виходу країни з ЄС, щоб переговори з Brexit перейшли на наступний етап.