ua en ru

Європейський інвестиційний банк припиняє свою діяльність в Україні

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) тимчасово припиняє свою діяльність на території України.

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) тимчасово припиняє свою діяльність на території України. Про це повідомляє Reuters.

Приводом до згортання бізнесу стала ескалація протистояння між владою і опозицією: в одному тільки Києві за останню добу загинули 26 осіб.

"До тих пір, поки ситуація не покращиться, ми призупиняємо бізнес в Україні. Піддавати ризику наших співробітників українських офісів було б безвідповідально", - заявив президент банку Вернер Хойер (на фото).

ЄІБ є державною кредитною установою країн Євросоюзу. Створений у 1958 р. банк фінансує слаборозвинені регіони Європи довгостроковими кредитами.

Раніше повідомлялося, що у 2014 р. ЄІБ виділить на модернізацію систем тепло-, водопостачання і водовідведення України кредит у 800 млн євро. У грудні 2013 р. уряд України визнав доцільним залучення кредиту ЄІБ у 55 млн євро, які планувалося спрямувати на будівництво Бескидського тунелю, другого за довжиною залізничного тунелю України, належного стати частиною транспортного коридору Італія - Словенія - Угорщина - Словаччина - Україна - Росія.

Нагадаємо також, що в листопаді минулого року Верховна Рада ратифікувала угоду з ЄІБ про реабілітацію гідроелектростанцій, що передбачає виконання робіт з реконструкції на шести гідроелектростанціях (Київська ГАЕС, Канівська ГЕС, Кременчуцька ГЕС, Дніпродзержинська ГЕС, Дніпровська ГЕС-1, Дніпровська ГЕС-2) на р. Дніпро в Україні. Термін завершення проекту - 2017 р.