ua en ru

Рада ратифікувала угоду з ЄІБ про реабілітацію гідроелектростанцій

Народні депутати України підтримала президентський законопроект № 0040 "Про ратифікацію фінансової угоди "Реабілітація гідроелектростанцій" між Україною та Європейським інвестиційним банком. За відповідне рішення проголосувало 321 народний депутат, проти - 0, утрималися - 0 депутатів.

Законопроект розроблено Міністерством енергетики та вугільної промисловості на виконання вимог порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів економічного і соціального розвитку України, що підтримуються міжнародними фінансовими організаціями.

Фінансова угода спрямована на забезпечення ефективної реалізації проекту "Реабілітація гідроелектростанцій", який передбачає виконання робіт з реконструкції, що будуть виконані на шести гідроелектростанціях (Київська ГАЕС, Канівська ГЕС, Кременчуцька ГЕС, Дніпродзержинська ГЕС, Дніпровська ГЕС-1, Дніпровська ГЕС-2) на р. Дніпро в Україні.

В рамках цього проекту планується провести реконструкцію турбін, генераторів, заміну електромеханічного та гідромеханічного обладнання.

Термін завершення проекту - 2017 р.