ua en ru

Європейські партнери очікують від України активної позиції у вирішенні конфлікту на Донбасі, - Льовочкіна

Європейські партнери очікують від України активної позиції у вирішенні конфлікту на Донбасі, - Льовочкіна Фото: Юлія Льовочкіна

Парламентська Асамблея Ради Європи має намір відновити діалог з Федеральними Зборами Російської Федерації. Про це йдеться в декларації, прийнятій сьогодні, 24 червня, на засіданні Бюро ПАРЄ, повідомляє пресс-служба "Опозиційного блоку".

Народний депутат від "Опозиційний блок", перший заступник голови постійної делегації Верховної Ради України в ПАРЄ Юлія Льовочкіна вважає таке рішення логічним наслідком помилкової політики української влади.


"Прийнята Бюро ПАРЄ декларація – це відповідь на довготривалу помилкову політику української влади. Наші партнери в Європі чекали і чекають від нас активної позиції і чітких кроків у вирішенні конфлікту на сході країни. А чим відповідає українська влада? "Ми будемо діяти так, як вигідно для наших внутрішньополітичних рейтингів, а ви вирішите за нас наші проблеми", – ось її позиція в Європі. У ПАРЄ накопичилася втома від такої позиції української влади, є розчарування фрагментарністю реформ і боротьби з корупцією", – заявила Юлія Льовочкіна.

Представник української делегації в ПАРЄ повідомила, що в декларації, прийнятій Бюро ПАРЄ, йдеться про необхідність "знайти способи зберегти відкритими канали з російським парламентом". Бюро Асамблеї вважає, що неучасть делегації Росії у роботі ПАРЄ обмежує її можливості щодо протидії тероризму і радикального екстремізму, боротьбі з ненавистю та дискримінацією та захисту прав національних меншин. Все це потребує узгоджених і ефективних заходів з боку всіх 47 країн-членів Ради Європи", – заявило Бюро ПАРЄ.

Коментуючи прийняту декларацію, Юлія Льовочкіна заявила, що "Опозиційний блок" послідовно виступає за необхідність прямого багаторівневого діалогу з РФ заради припинення війни і вирішення загальноєвропейських проблем з участю всіх країн континенту.

"Опозиційний блок" – єдина політична сила в країні, яка пропонує реальні кроки по відновленню миру в Донбасі і має план врегулювання конфлікту. Ми послідовно виступаємо за необхідність виконання Мінських угод усіма сторонами конфлікту. Світ і реінтеграція Донбасу дозволять розпочати відновлення економіки України і припинити зубожіння людей. "Опозиційний блок" вітає зусилля ПАРЄ в її прагненні відновити мир в Україні", – резюмувала перший заступник голови української делегації в ПАРЄ.