ua en ru

Європейська перспектива та економічна стабільність Україні неможливі без "зеленої" фракції у ВР-2012, - лідер партії "Зелені" Олександр Прогнімак

«Зелена» ідеологія - єдина альтернатива для виведення України з кризи. Європейський рівень, політична та економічна стабільність, до якої так прагне наша держава, неможливі без «зеленої» фракції у Верховній Раді 2012 р. Про це на прес-конференції заявив лідер партії «Зелені» Олександр Прогнімак.
«Суспільство більше не вірить, що влада і опозиція відрізняються. Політики перевалюють відповідальність за нездатність подолати кризу один на одного, а рівень життя українців тільки знижується. На парламентських виборах 2012 р. Україні знаходиться перед серйозним вибором. Або знову повірити збанкрутілим політикам-демагогам, засипали нас обіцянками, а своїми діями продовжують заганяти країну в глухий кут. Або зробити ставку на перспективну «зелену» ідеологію, яка дозволить Україні вийти на європейський шлях розвитку. У першу чергу - з соціальних і екологічних стандартів життя», - підкреслив Прогнімак.
Він упевнений, що «зелена» ідеологія покликана, в першу чергу, об'єднати всіх українців, незалежно від політичних поглядів, місця проживання, віросповідання. Оскільки кожна людина хоче дихати чистим повітрям, пити чисту воду, їсти якісні продукти, жити на чистій землі і працювати в хороших умовах.
«Зелені» як у Європарламенті, так і в країнах Європи вже багато років реально захищають права і високий рівень життя громадян, нагадав Прогнімак. «Саме «зелені» - основні лобісти нинішньої модернізації Європи з новим посткризовим критеріям. Від заборони атомної енергетики до гарантування високих зарплат і пенсій. «Зелені» роблять все, щоб європейці жили довше, а європейська екологія вважається однією з кращих», - нагадав політик.
Прогнімак наголосив: партія «Зелені» - це єдина українська партія, яка базується на конкретній ідеології, а не якихось розпливчастих обіцянках «кращого завтра». «Партія «Зелені» в 2012 р. збирається йти до парламенту і має намір створити в Раді «зелену» фракцію. Влада - це не самоціль партії. Влада - це засіб реалізації «зелених» ідей. І якщо ніхто не захищає політичні, економічні та екологічні права українців - це зробимо партія «Зелені», - резюмував Прогнімак.