ua en ru

Європейська народна партія підтримала продовження санкцій проти РФ до кінця року

Європейська народна партія підтримала продовження санкцій щодо Росії до кінця 2015 р. Про це у своєму Facebook повідомив позаштатний радник Президента України, екс-Президент Грузії Михайло Саакашвілі.

"Брав участь у саміті Народної Партії Європи, де виступив з промовою, в якій говорив про необхідність продовження санкцій Європи проти Росії і про фактичну анексію Росією Цхінвальського регіону та Абхазії. На саміті Європейської Народної Партії було прийнято рішення про підтримку продовження санкцій проти Росії до кінця року", - сказав Саакашвілі.

Нагадаємо, напередодні голова Європейської Ради Дональд Туск, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель і Президент Франції Франсуа Олланд вирішили продовжити санкції проти РФ.

При цьому Туск розраховує на підтримку всіх 28 лідерів країн ЄС на сьогоднішньому саміті. У той же час, за даними агентства Bloomberg, проти подальшого розширення антиросійських санкцій виступають сім країн Євросоюзу, серед яких Угорщина, Словаччина, Австрія, Іспанія, Кіпр, Італія та Греція.