ua en ru

У Європі почалися найбільші з часів холодної війни навчання НАТО

У Європі почалися найбільші з часів холодної війни навчання НАТО Фото: Військові навчання НАТО

Навчання триватимуть до 13 вересня

У Європі сили НАТО розпочали наймасштабніші спільні навчання повітрянодесантних військ, які називаються Swift Response 15, з часів закінчення холодної війни. Про це повідомляє видання The Telegraph.

Зазначається, що у навчаннях на території Німеччини, Італії, Болгарії та Румунії задіяно близько 5 тисяч солдатів з 11 країн Альянсу.

Окрім того, у число учасників увійшли Болгарія, Великобританія, Німеччина, Греція, Іспанія, Італія, Нідерланди, Польща, Португалія, США та Франція.

Згідно з повідомленням видання, навчання триватимуть до 13 вересня.

"Кульмінацією військових навчань стане 26 серпня, коли літаки НАТО скинуть більше тисячі парашутистів та обладнання на тренувальну базу в німецькому Хоенфельсе", - пише видання.

Нагадаємо, сили НАТО прийняли рішення вивести з південної Туреччини системи протиракетної оборони MIM-104 Patriot, у зв'язку з переоцінкою загроз, які були викликані громадянським конфліктом в Сирії. Так, союзники переконані, що станом на сьогодні загрози нападу на Туреччину з території Сирії немає, або вона зникаюче мала.

Зазначимо, США, Німеччина та Нідерланди розмістили батареї Patriot у Туреччині у 2013 році для захисту союзника по НАТО від ракетних обстрілів з сирійської території.