ua en ru

У Європарламенті заявили, що ставлення РФ до Заходу стає більш агресивним

У Європарламенті заявили, що ставлення РФ до Заходу стає більш агресивним Ілюстративне фото: засідання в Європейському парламенті (flickr.com european_parliament)

В ЄС обговорили питання зміцнення захисту від агресивної поведінки Росії

Європейський комісар з питань гуманітарної допомоги і антикризовим заходам Христос Стиліанідіс в ході дебатів у Європейському парламенті заявив, що раніше Комітет у закордонних справах ЄС обговорив питання зміцнення захисту від агресивної поведінки Росії. Про це повідомляє "Польське радіо".

За словами Стиліанідіса, Єврокомісія спостерігає, що "почастішали випадки небезпечної поведінки з боку Росії".

У цьому контексті він зазначив, серед іншого, ситуацію в Україні.

"Європейський союз незабаром зробить кроки, щоб збільшити швидкість реагування на хімічні, біологічні, радіологічні та ядерні ризики. ЄС також посилить здатності реагування на гібридні загрози, пов'язані з кіберпростором, стратегічними зв'язками або контррозвідкою", - сказав політик.

Європосол від польської партії "ПіС" Анна Фотіга, в свою чергу, застерегла від відносин, які багато країн Євросоюзу продовжують підтримувати з Росією.

"Ставлення Росії до Заходу, включаючи Європейський союз, стає все більш агресивним, в той час як обставини наших так званих "виборчих відносин" з Росією досі залишаються незрозумілими", - зазначила Фотига.

У ході дискусії частина депутатів розкритикувала проект будівництва газопроводу "Північний потік-2", стверджуючи, що він послаблює ЄС і зміцнює Росії.

Нагадаємо, раніше в Європейському парламенті 46 депутатів закликали уряди країн Євросоюзу до дипломатичного бойкоту Чемпіонату світу-2018 з футболу в Росії.