ua en ru

У Європарламенті бачать місію ООН на всій території окупованого Донбасу

У Європарламенті бачать місію ООН на всій території окупованого Донбасу Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Миротворці ООН повинні бути присутні на окупованій території Донбасу до кордону з Росією

В Європарламенті вважають нереалістичною ідею президента РФ Володимира Путіна щодо розміщенням миротворчої місії ООН лише вздовж лінії зіткнення на Донбасі. Про це під час брифінгу у Верховній раді повідомив представник делегації Європейського парламенту Даріуш Розатті, передає кореспондент РБК-Україна.

«Ми будемо і надалі підтримувати всі ідеї, які будуть вести до впровадження ідей Мінська. Ідея введення касок ООН може бути реалізована, тільки якщо буде їх сильна присутність по всій території України - до кордону з Росією. Тому ідея президента РФ Путіна про те, щоб сили ООН мають бути розміщені вздовж лінії зіткнення - є нереалістичною. Наша позиція в тому, щоб вони знаходились на всій окупованій території», - повідомив Розатті.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко під час виступу у Верховній раді заявив, що на Генасамблеї ООН підніме питання розміщення миротворчої місії на Донбасі.

Зокрема, Порошенко підкреслив, що виступає за реальний прогрес у врегулюванні ситуації на Донбасі. За його словами, головним індикатором такого врегулювання стане розгортання миротворчої місії під егідою ООН.