ua en ru

У Європарламенті пропонують створити цільовий фонд для України, Грузії і Молдови

У Європарламенті пропонують створити цільовий фонд для України, Грузії і Молдови Фото: Європарламент (twitter.com/Europarl_EN)

Комітет рекомендує ввести модель "Європарламент +" для України, Грузії і Молдови

Комітет Європейського парламенту з закордонних справ підтримує створення цільового фонду для України, Грузії і Молдови на саміті "Східного партнерства" (Україна, Грузія, Білорусь, Вірменія, Азербайджан, Молдова), який пройде к Брюсселі (Бельгія) 24 листопада 2017 року, передає прес-служба комітету.

"На наступному саміті "Східного партнерства" комітет Європарламенту у закордонних справах рекомендує створити цільовий фонд для України, Грузії і Молдови, який міг би зосередитися на приватних і державних інвестицій в соціально-економічну інфраструктуру", - підкреслюється у повідомленні.

Крім того, комітет рекомендує ввести модель "Європарламент +" для України, Грузії і Молдови з перспективою скасування тарифів на роумінг, вступу в митний, енергетичний і цифровий союзи, а також Шенгенську зону.

На думку комітету, на саміті має бути підтримана ідея розгортання збройної поліцейської місії Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) на Донбасі.

Нагадаємо, раніше Європейський парламент прийняв резолюцію про права людини на окупованому Російською Федерацією (РФ) півострові Крим.