ua en ru

Європарламент прийняв резолюцію про права людини в Криму

Європарламент прийняв резолюцію про права людини в Криму Фото: Європарламент (pixabay.com)

Депутати Європарламенту засудили вироки проти Умерова, Чийгоза і Семени

Європейський парламент прийняв резолюцію про права людини на окупованому Російською Федерацією (РФ) півострові Крим. Про це повідомляє прес-служба Європарламенту.

"Переслідування проти татарської громади повинні припинитися. Депутати Європарламенту засуджують вироки проти Умерова і Чейгоза, а також Семени", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, ці вироки є серйозними порушеннями прав людини і повинні бути скасовані. Євродепутати вимагають негайного звільнення Умерова і Чейгоза, а також скасування обвинувачень проти Семени.

"Реальність репресій та застосування законодавства про екстремізм, тероризм та сепаратизм призвели до серйозного погіршення ситуації з правами людини на Кримському півострові і широко поширеній порушення свободи слова", - заявили в Європарламенті.

На думку депутатів, основні свободи громадян не гарантовані. У Європарламенті ще раз підкреслили, що анексія Криму з боку РФ є незаконною і порушує міжнародне право і європейські угоди, підписані як РФ, так і Україною.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський парламент розгляне резолюцію про порушення прав людини в Криму. На засіданні в Страсбурзі європарламентарі планували акцентувати, зокрема, на справах журналіста "Радіо Свобода" Миколи Семени і кримськотатарських лідерів Ахтема Чийгоза і Ільмі Умерова.