ua en ru

У Європарламенті привітали бажання Ради закріпити у Конституції курс на НАТО та ЄС

У Європарламенті привітали бажання Ради закріпити у Конституції курс на НАТО та ЄС Фото: Даріуш Розатти (twitter.com/radioszczecin.pl)

Закріплення в Конституції курсу в НАТО і ЄС зробить вагомий внесок у відносини України і ЄС

Внесення змін до Конституції в частині євроатлантичної та євроінтеграції покращить співробітництво України з Європейським союзом. Про це повідомив співголова Парламентського комітету асоціації "Україна - Європейський союз" з боку Європейського парламенту Даріуш Розатті, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я можу відповісти, що це дуже важливий сигнал, який демонструє відданість України європейській та євроатлантичній інтеграції. Я і мої колеги вітаємо таке рішення українського парламенту, яке було прийняте більш як 300 голосами. Ми дуже щасливі, що рішення було затверджено такою кількістю голосів", - повідомив Розатті.

Відповідаючи на запитання, чи допоможе закріплення змін до Конституції прискорити вступ України в ЄС і НАТО Розатті підкреслив, що цей крок зробить вагомий внесок у відносини України і ЄС.

"Звичайно, це допоможе поліпшити наші відносини і зробити їх ще краще. Хоча клімат між Україною та ЄС є хорошим. Але це і надалі внесе свій внесок у покращення нашої співпраці", - додав він.

Нагадаємо, сьогодні нардепи відправили на розгляд Конституційний суд України президентський законопроект №9037 про внесення змін до Конституції України щодо незворотності курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Як повідомляло РБК-Україна, заступник генсекретаря НАТО з політичних питань і політики безпеки, посол Алехандро Альваргонсалес, відповідаючи на запитання журналістів щодо впливу змін у Конституцію за курсом в ЄС і НАТО, заявив, що це є внутрішньою справою України.