ua en ru

В Європарламенті стурбовані призупиненням боротьби з корупцією в Україні

В Європарламенті стурбовані призупиненням боротьби з корупцією в Україні Фото: Йоахим Шустер (joachim-schuster.eu)

Це впливає на виплату макроекономічної допомоги

У Європейському парламенті стурбовані призупиненням процесу боротьби з корупцією в Україні. Про це під час 11-ого Київського безпекового форуму заявив депутат Європейського парламенту від Німеччини Йоахим Шустер, передає кореспондент РБК-Україна.

"Існує ще один пункт, який стосується більш України, ніж ЄС. Ми спостерігаємо це з великою пересторогою в Європейському парламенті. Отже боротьба проти корупції, як нам здається, була дещо призупинена. Це вже призвело до певних наслідків. 600 мільйонів євро макроекономічної допомоги не була виплачено", - заявив Шустер.

За його словами, у Європарламенті триває дискусія щодо виділення Україні четвертого траншу макроекономічної допомоги.

"Тут ми маємо також двосторонньо узгоджений процес реформ - і тут ми бачимо дефіцити. Ми нікого не маємо розчаровувати в тому, що зараз відбувається дискусія стосовно четвертої макроекономічної фінансової допомоги, яка є необхідною для того, щоб забезпечити міжнародну фінансову спроможність України", - заявив Шустер.

Він додав, що для отримання економічної допомоги від ЄС боротьба з корупцією в Україні має бути продовжена.

"Для нас тут діє принцип "більше - за більше, а менше - за менше". Це означає, що Європейський союз розуміє себе як спільнота цінностей - там, де демократія і верховенство права, а також боротьба з корупцією є центральними елементами. Коли це буде забезпечено (в Україні, - ред.) ми повністю будемо виконувати наші зобов’язання по відношення до розвитку економіки в Україні. Адже ми прагнемо більш тісного партнерства з Україною", - додав він.

Нагадаємо, 10 квітня провідний економіст Всесвітнього банку, керівник програм щодо Білорусі, Молдови та України Фарук Кхан заявив, що інвестори України стурбовані темпом антикорупційних реформ.