ua en ru

У Європарламенті обіцяють внести питання безвізового режиму з Україною, - Парубій

У Європарламенті обіцяють внести питання безвізового режиму з Україною, - Парубій Фото: Андрій Парубій

Парубій висловив сподівання, що українці отримають безвізовий режим до річниці Революції Гідності

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що в Європейському парламенті обіцяють внести до порядку денного питання безвізового режиму з Україною. Про це спікер написав на своїй сторінці в Facebook.

"Один з членів делегації запевнив мене, що оприлюднений порядок денний роботи Європарламенту не є остаточним - туди будуть внесені поправки", - написав Парубій за підсумками зустрічі з делегацією підкомітету безпеки та оборони Комітету закордонних справ Європейського парламенту.

Глава парламенту також висловив сподівання, що українці отримають безвізовий режим до річниці Революції Гідності.

"Звернуся до європарламентарів, з багатьма з них я зустрічався ще в часи Майдану, з проханням, щоб до річниці Революції Гідності у стінах Європарламенту нарешті було проголосоване питання про безвізовий режим з Україною", - додав Парубій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що станом на даний момент, питання про скасування віз для України не внесено до порядку денного пленарної сесії Європейського парламенту в листопаді. Раніше в МЗС України допустили, що питання надання Україні безвізового режиму може бути внесене до порядку денного за умови досягнення домовленості про механізм зупинення безвиза з третіми країнами.

Проте в Адміністрації президента вважають, що відсутність питання України у порядку денному Європарламенту зовсім не означає, що воно не буде розглянуте.