ua en ru

У Європарламенті назвали "Північний потік-2" політичним проектом Кремля

У Європарламенті назвали "Північний потік-2" політичним проектом Кремля Фото: делегація комітету Європейського парламенту (РБК-Україна)

"Північний потік-2" є політичним проектом, зазначила представник Європарламенту

Проект "Північний потік - 2" шкідливий для Європи і є проектом Кремля. Про це повідомила представник делегації комітету Європейського парламенту у закордонних справах Лайма Андрікієне, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, за її словами, "Північний потік-2" є політичним проектом, який створений в Кремлі.

"Нещодавно група депутатів Європарламенту написала статтю, яка присвячена питанню "Північного потоку-2". До цього публікувалися інші статті, в яких стверджувалося, що "північний потік" є корисним. Ми ж сказали про те, що "Північний потік-2" є політичним проектом, який створений в Кремлі", - заявила Андрікієне.

Також вона зазначила, що "Північний потік-2" може завдати шкоди для європейських країн.

"Це шкідливий проект для Європи. Його мета в тому, щоб розділити Європу Він не спрямований на те, щоб забезпечити диверсифікацію поставок газу в Європу. Навпаки, якщо цей проект буде втілений в життя, то 80% всього газу, який буде надходити в Європу піде з Росії. Ми в ЄП серйозно присвячуємо увагу проекту "Північного потоку-2", - додала вона.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Верховна рада України направить Єврокомісії звернення, в якому закликає не допустити будівництва газопроводу "Північний потік-2", який прокладає Російська Федерація в обхід України.