ua en ru

Європарламент завтра проголосує за торгові преференції для України

Європарламент завтра проголосує за торгові преференції для України Фото: Європарламент (European Union 2017 - European Parliament)

Європейський парламент може підтримати торговельні преференції для України

Європейський парламент завтра, 4 липня 2017 року, проголосує щодо торговельних преференцій для України. Відповідна повістка дня опублікована на сайті Європарламенту.

Зазначимо, у випадку підтримки угод з торговельних преференцій рішення Європарламенту має затвердити Рада ЄС. Очікується, що преференції будуть введені на три роки в якості доповнення до угоди про Зону вільної торгівлі між Україною та ЄС. Згідно з ними будуть збільшені квоти на експорт томатів, пшениці, кукурудзи і меду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що постпреди ЄС схвалили тимчасові автономні торгові преференції для України. Зокрема, мова йде про "додаткові річні імпортні квоти за нульовим тарифом" для ряду сільськогосподарських продуктів, перелік яких дається в документі. В ЄС зазначили, що пропозиція спрямована на покращення доступу українських експортерів на ринок ЄС з урахуванням складної економічної ситуації в Україні.