ua en ru

Європарламент заборонив своїм співробітникам їздити в зону АТО, - Геращенко

Європарламент заборонив своїм співробітникам їздити в зону АТО, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко

Україна наполягає на встановленні сталого миру на Донбасі

Європарламент заборонив своїм співробітникам їздити в зону проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі через питання безпеки. Про це повідомила віце-спікер парламенту Ірина Геращенко у своєму Facebook.

Геращенко повідомила, що у ході своєго виступу на парламентському комітеті асоціаціі з ЄС вона, зокрема торкалася питання невиконання мінських угод РФ і бойовиками.

"Україна наполягає на першочерговому виконанні безпекової і гуманітарної компоненти і встановленні сталого миру, а не пари днів без обстрілів. Ми готові до компромісів, але не за рахунок національного суверенітету і незалежності, тут ніяких поступок бути не може за визначенням. Щодо політичного блоку, то про які вибори на окупованих територіях може йти мова, коли європарламент забороняє своїм співробітникам їздити в зону АТО через питання безпеки?", - зазначила вона.

Геращенко також додала, що про проведення виборів на Донбасі не може йти мова до повного роззброєння у регіона.

"Очевидно, що до роззброєння в цьому регіоні, до виведення найманців і іноземної техніки та зброї ні про які вибори не може йти і мови. Так само як і про зняття санкцій", - констатувала вона.

На парламентському комітеті асоціаціі з ЄС, у своєму виступі перед європейськими партнерами говорила про міньскі угоди і...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 20 вересня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ватажок самопроголошеної "Луганської народної республіки" Ігор Плотницький заявив про попередження спроби "перевороту" в так званих "республіках" Донбасу.