ua en ru

Європарламент продовжить співпрацю з Верховною Радою до 2019 року

Європарламент продовжить співпрацю з Верховною Радою до 2019 року Фото: Європарламент продовжить співпрацю з ВРУ

Європейський парламент підтримав новий меморандум про взаєморозуміння і співпрацю з ВРУ

Європейський парламент підтримав новий меморандум про взаєморозуміння і співпрацю з Верховною Радою України (ВРУ) у сфері внутрішньої реформи і підвищення інституційної спроможності ВРУ до 2019 року. Про це сьогодні під час брифінгу у Києві повідомив уповноважений Європейського парламенту у справах України Елмар Брок, передає кореспондент РБК-Україна.

"Мені дуже приємно сьогодні бути тут і від імені Європейського парламенту і його голови передати вам підтвердження того, що Європейський парламент підтримав продовження співпраці з українським парламентом до 2019 року", - заявив Брок.

За словами політика, продовження співпраці стане дуже корисним для обох сторін, оскільки чим більше Україна йде шляхом демократичних змін, тим краще це демонструє перспективу країнам ЄС.

Повідомляється, що Елмар Брок передав відповідний меморандум голові Верховної Ради Андрію Парубію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова Комітету закордонних справ Європейського Парламенту Ельмар Брок і керівник місії ЄП щодо реформування Верховної Ради України Пет Кокс в Ірпені під Києвом зібрали спікера Ради Андрія Парубія та керівників парламентських фракцій, щоб обговорити реформу українського парламенту.