ua en ru

Європарламент закликав розслідувати відмивання коштів владою Азербайджану

Європарламент закликав розслідувати відмивання коштів владою Азербайджану Фото: Європейський парламент (flickr.com/european_parliament)

За відповідний документ проголосували 578 депутатів ЄП

Депутати Європейського парламенту схвалили резолюцію, у якій закликали розслідувати нещодавні викриття відмивання коштів та корупції чинної влади Азербайджану. Про це сказано в повідомленні на сайті ЄП.

Так, за відповідний документ проголосували 578 євродепутатів, проти виступили 19, а 68 – утрималися.

Зокрема, депутати засудили недавні викриття, викладені у журналістському розслідуванні під назвою "Азербайджанська пральня", а також спроби Азербайджану та інших автократичних режимів у третіх країнах за допомогою незаконних засобів впливати на європейців, відповідальних за прийняття рішень.

"Європейський парламент повинен вивчити і вжити рішучі заходи для запобігання такій корупції, оскільки це підриває авторитет і легітимність його роботи", - наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що влада Азербайджану використовувала так звану "чорну касу" для виплати хабарів європейським політикам, які лобіювали інтереси Баку. Повідомлялося, що влада Азербайджану через фіктивні компанії у Британії Metastar Invest, Polux Management та інші відмили близько 2,9 млрд доларів. За даними журналістів, на сьогодні ці компанії не діють, однак раніше вони перераховували гроші європейським політикам, які лобіювали інтереси Баку.