ua en ru

Європарламент закликав Путіна до діалогу з позасистемною опозицією

Європейський парламент ухвалив сьогодні нову резолюцію по Росії, в якій засудив недоліки і порушення на президентських виборах в Росії 4 березня 2012 р. і закликав обраного Президента Володимира Путіна до діалогу з позасистемною опозицією. Як повідомляє прес-служба Європарламенту, депутати в Страсбурзі закликали Путіна пом'якшити риторику по відношенню до протестуючих і почати з ними "щирий діалог".

Європарламент висловив співчуття, що на виборах Президента РФ виборці були позбавлені реальних альтернатив, і в прийнятій резолюції рекомендував провести детальний аналіз "всіх порушень в цілях зміцнення демократичних правил на майбутніх виборах в Росії".

Крім того, як наголошується в повідомленні Європарламенту, депутати просять Президента Росії Дмитра Медведева, що діє, "перейти від слів до справи і гарантувати, що необхідні реформи політичної системи будуть реалізовані". Євродепутати також очікують від Путіна, що він продовжить політичні реформи, включаючи настільки важливе, на думку Європарламенту, спрощення правил реєстрації політичних партій.