ua en ru

Європарламент закликав ЄС вжити заходів проти Угорщини через ситуацію з правами людини

Європарламент закликав ЄС вжити заходів проти Угорщини через ситуацію з правами людини Фото: засідання Європарламенту

В Європарламенті стурбовані ускладненням правил для біженців і неурядових організацій

Європейський парламент закликав Європейську раду Європейського союзу винести офіційне попередження Угорщині через порушення прав людини. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Резолюція Європарламенту закликає владу Угорщини скасувати недавно запроваджені закони чи відкликати законопроекти, що посилюють правила, спрямовані проти біженців і неурядових організацій. Також Європарламент закликає залишити можливість приватному Центральноєвропейському університету, який фінансує мільярдер Джордж Сорос, далі працювати у столиці Будапешті у статусі "вільної інституції".

"Угорщина є випробуванням для Європейського союзу щодо здатності і бажання відповісти на загрози і порушення його власних засадничих цінностей із боку країни-члена", - відзначають в резолюції.

Повідомляють, що наступний крок після попередження про порушення, передбачений Угодою про ЄС - це запровадження санкцій проти країни-порушника, серед яких, зокрема, припинення права голосу країни в Євросоюзі.

Нагадаємо, Угорщина не буде закривати університет Сороса. Прем'єр-міністр Орбан обіцяв виконати всі вимоги Європейської комісії у встановлені нею терміни.