ua en ru

Європарламент ухвалив резолюцію із закликом не переходити до нового етапу переговорів щодо Brexit

Європарламент ухвалив резолюцію із закликом не переходити до нового етапу переговорів щодо Brexit Фото: Brexit (pixabay.com)

У Європарламенті розкритикували переговори щодо виходу Британії з ЄС

Європарламент ухвалив резолюцію із закликом не переходити до нового етапу переговорів щодо виходу Великобританії з Європейського союзу (Brexit). Про це повідомляє BBC.

"Депутати Європарламенту проголосували за резолюцію, в якій закликають ЄС не переходити на наступний етап переговорів за Brexit, якщо не відбудеться "великого прориву", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, резолюцію підтримали 557 депутатами Європарламенту, причому 92 проти і 29 - утрималися. Депутати відзначили недостатній прогрес за пріоритетами ЄС в четвертому раунді переговорів

Так, у документі депутати зазначають, що "прогрес за пріоритетами ЄС в четвертому раунді переговорів (25-28 вересня) з Великобританією недостатній". На думку парламентаріїв, немає просування по трьох ключових позиціях - "захист прав громадян ЄС і Британії, роз'ясненню фінансових зобов'язань Британії та врегулювання питання про кордон ірландії та Північної Ірландії".

Наголошується, що оцінки депутатів Європарламенту будуть розглянуті на саміті ЄС, який пройде в Брюсселі 19-20 жовтня. По суті до жовтневого саміту Британія та ЄС збиралися завершити першу фазу переговорів щодо спірних питаннях Brexit і перейти до другої фази - обговорення майбутніх відносин Лондона і Брюсселя після Brexit.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон в черговий раз висловився з приводу Brexit на противагу пропозиціями прем'єр-міністра Терези Мей.