ua en ru

Європарламент допоможе ВР з реалізацією реформ

Європарламент допоможе ВР з реалізацією реформ Фото: укладена у Брюсселі угода передбачає співпрацю у реформуванні законодавчого процесу

У Брюсселі було укладено угоду про співпрацю між секретаріатом Європарламенту та апаратом ВР

У Брюсселі учора, 29 лютого, було укладено угоду між секретаріатом Європарламенту та апаратом Верховної Ради України, що передбачає співпрацю України і Євросоюзу із реформування законодавчого процесу й реалізації угоди про асоціацію. Про це повідомила народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Світлана Заліщук в ефірі "5 каналу".

"Секретаріат Європейського парламенту уклав унікальну угоду з апаратом Верховної Ради щодо допомоги в реалізації реформ, щодо яких сьогодні була презентація", - повідомила Заліщук.

Вона також назвала чотири пріоритетні напрями у рамках зазначеної угоди.

"Перше - це посилення конституційної ролі парламенту. Друге - це покращення законодавчого процесу. Третє - це підзвітність, прозорість. І четверте - це допомога в реалізації угоди про асоціацію", - зазначила депутат.

Нагадаємо, раніше під час брифінгу в Брюсселі єврокомісар з питань європейської політики сусідства і переговорів по розширенню Йоганнес Ган повідомив, що Україна не повинна гальмувати впровадження реформ, посилаючись на складну ситуацію в державі.