ua en ru

Європарламент отримує однобоку інформацію про Україну і стан Тимошенко, - євродепутат

Лобісти команди Юлії Тимошенко за допомогою зв'язків серед депутатів Європейського парламенту і великих грошей надають Європі однобоку інформацію як про стан здоров'я самої екс-прем'єра, так і про загальнополітичну ситуацію в країні. Про це заявила Зіта Гурма, депутат Європарламенту після особистої зустрічі з Юлією Тимошенко.

"У Юлії Тимошенко є своя команда, яка лобіює її інтереси в Європейському парламенті. А це означає, що команда займається тим, що знаходить інформацію, яка в багатьох випадках, можливо, одностороння або неправдива. Наприклад, як зараз проводиться кампанія щодо надання інформації про стан Юлії Тимошенко. І я думаю, що вона вкладає в це дуже великі гроші через своїх друзів", - заявила Зіта Гурма. Вона зазначила, що після особистої зустрічі з Тимошенко у неї склалося враження, що екс-прем'єр перебуває в хорошій фізичній формі і отримує хороший медичний догляд - до неї приїжджають лікарі з Канади та Німеччини,

Також Зіта Гурма зазначила, що за допомогою своїх лобістів Тимошенко та її соратники надають Європейському парламенту односторонню інформацію про Україну, яка часто не відповідає дійсності.

"Я тут була з наглядовою місією. Я чула, що говорили в Європейському парламенті про деякі речі, але тут це було по-іншому", - сказала євродепутат.

Зіта Гурма зазначила, що офіційна влада України повинна донести до Європи даний стан справ: сформувати делегацію, яка могла б відповісти на всі хвилюючі євродепутатів питання стосовно Тимошенко і кримінальних справ, до яких вона причетна.

"Дуже важливо, щоб люди знали, що насправді з нею відбувається. І я не вірю в те, що Тимошенко продовжує бути ідолом. Якщо вона сама сказала, що доля Європи та України не повинна залежати від неї, то давайте тоді рухатися вперед . І доля України, доля Європи це те, що буде наступним кроком після підписання договору", - сказала Зіта Гурма.