ua en ru

Європарламент підтримав розширення санкцій проти РФ, - резолюція

Європейський парламент підтримав розширення санкцій проти Російської Федерації.

Європейський парламент підтримав розширення санкцій проти Російської Федерації. Про це йдеться в ухваленій сьогодні резолюції Європарламенту.

Зокрема, в резолюції вітається розширення санкцій ЄС ще на 11 осіб, відповідальних за сепаратизм на Донбасі, і "вітається підготовча робота щодо введення подальших санкцій проти Росії, які повинні включати соціально-економічний, фінансовий та енергетичний сектори".

Крім того, у своїй резолюції ЄП закликав до застосування ембарго на озброєння і технології подвійного призначення.

"(Європарламент) закликає до колективного заборони на продаж зброї Росії до тих пір, поки ситуація в Східній Україні не нормалізується; попереджає, що будь-які подальші кроки з боку Росії щодо дестабілізації України призведуть до додаткових і далекосяжних наслідків для відносин ЄС і РФ", - йдеться в резолюції.

Також Європарламент вимагає від Ради закликати Росію до виконання її міжнародних зобов'язань, і бути готовою до застосування третього етапу санкцій у разі необхідності.

Нагадаємо, 16 липня 2014 року Європейська Рада ухвалила рішення посилити санкції проти Російської Федерації (РФ) у відповідь на її дії відносно України.

Зокрема, Європейська Рада рекомендувала Європейському інвестиційному банку призупинити фінансування нових проектів в Російській Федерації. Крім цього, держави-члени Європейського Союзу повинні координувати свої дії з Європейським банком реконструкції та розвитку з метою призупинення фінансування нових операцій в Росії.

Також, Європейська Рада закликає переглянути програми співробітництва між ЄС та РФ з метою призупинення деяких програм.