ua en ru

Європарламент озвучив умови підписання СА з Україною

Європейський парламент рекомендує Раді ЄС підписати та ратифікувати Угоду про асоціацію з Україною, як тільки Україна виконає ряд вимог. Про це йдеться в прийнятій 12 вересня резолюції Ельмара Брока щодо щорічної доповіді Ради ЄС про спільної зовнішньої та безпекової політики.

У резолюції наголошується, що Угоду про асоціацію з Україною була парафована. "Його підписання і ратифікація може відбутися тільки в тому випадку, якщо Україна виконає всі необхідні вимоги, тобто, якщо буде гарантовано повагу прав меншин, забезпечене верховенство права за допомогою зміцнення стабільності, незалежності та ефективності відповідних інституцій, якщо буде продемонстровано повагу прав і припинення переслідування опозиції, щоб таким чином була створена справді плюралістична демократія ", - говориться в документі.

Депутати також закликали Верховного представника ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Кетрін Ештон гарантувати необхідні фінансові кошти для "додаткової місії спостерігачів на виборах".

Крім того, депутати звернулися з закликом до Верховної Ради України переглянути Кримінальний кодекс. "Закликаємо український парламент внести зміни до Кримінального кодексу, прийнятий ще в радянські часи, шляхом вилучення кримінальних санкцій за виключно політичні дії, здійснені державними функціонерами, які діяли як офіційні особи", - йдеться в резолюції.

Чітатйте також: Для підписання СА з Україною ЄС очікує рішень у справах лідерів опозиції.