ua en ru

Європарламент призначив дату наступних виборів у ЄС

Європарламент призначив дату наступних виборів у ЄС Фото: Європарламент (flickr.com european_parliament)

У виборах візьмуть участь громадяни 27 країн

Європейський парламент затвердив проведення наступних виборів у Євросоюзі 23-26 травня 2019 року. Про це йдеться в повідомленні на сайте ЄП.

Зокрема, повідомляється, що парламентарії підтримали пропозицію Ради ЄС про дату виборів 492 голосами. Крім того, було схвалено календар сесій Європарламенту на 2019 рік.

Процедура консультацій за твердженням дат проведення виборів до ЄС була підготовлена Комітетом з питань конституційних справ, які підтримали доповідь в понеділок увечері.

Рада ЄС, як планується, завершить процедуру до кінця червня 2018 року, щоб дати країнам ЄС достатньо часу для організації виборів.

Варто відзначити, що вибори відбудуться вже після виходу Великобританії з ЄС, тобто в них візьмуть участь громадяни 27 країн.

27 з 73 мандатів, які зараз припадає на Великобританію, повинні бути розподілені між 14 державами-членами ЄС, які поки що мають найменше представництво в Європарламенті. Ще 46 мандатів залишаться зарезервовані для країн, які в майбутньому можуть приєднатися до ЄС.

Нагадаємо, в січні повідомлялося, що наступні вибори Європейський парламент відбудуться 23-26 травня 2019 року. Так було вирішено Конференцією президентів. Таку пропозицію було відправлено з Парламенту до Ради ЄС.