ua en ru

Європарламент готовий переглянути процедуру призначення генсека Єврокомісії

Європарламент готовий переглянути процедуру призначення генсека Єврокомісії Фото: Європарламент (flickr.com-european_parliament)

Єврокомісію просять переглянути процедуру призначення вищих посадових осіб

Депутати Європейського парламенту просять Європейську комісію переглянути процедуру призначення її генерального секретаря Мартіна Зельмайера. Про це йдеться в ухваленій сьогодні резолюції, повідомляє сайт ЕП.

Зокрема, Євродепутати заявили, що висунення кандидатури Зельмайера "можна розглядати як дії, схожі на переворот", і які, можливо, вийшли за рамки закону.

У зв'язку з цим, Європарламент вимагає переглянути процедуру призначення, щоб дати можливість іншим кандидатам подати заявки і проводити відкриті та прозорі процедури подачі заявок в майбутньому. Крім того, депутати хочуть, щоб Комісія визнала, що ця процедура підірвала репутацію інституції.

Подана резолюція також закликає Єврокомісію переглянути процедуру призначення вищих посадових осіб до кінця 2018 року. Також, депутати вважають, що Комісія повинна оновити правила, щоб забезпечити нейтральну роль генерального секретаря.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Європейський парламент затвердив проведення наступних виборів в Євросоюзі 23-26 травня 2019 року. Парламентарії підтримали пропозицію Ради ЄС про дату виборів 492 голосами.