ua en ru

Європарламент з 15 червня скасовує плату за роумінг у ЄС

Європарламент з 15 червня скасовує плату за роумінг у ЄС Фото: Європарламент з 15 червня скасовує плату за роумінг в ЄС

Скасування роумінг-зборів дозволить користувачам писати текстові повідомлення і користуватися мобільним інтернетом в країнах ЄС за тією ж ціною, що і в своїй країні

З 15 червня у країнах Європейського союзу більше не буде стягуватися плата за роумінг. Про це повідомляється на сайті Європейського парламенту.

Скасування роумінг-зборів дозволить користувачам писати текстові повідомлення і користуватися мобільним інтернетом в країнах ЄС за тією ж ціною, що і у своїй країні.

"Це велика перемога для європейських користувачів. Тепер ми можемо відзначити той факт, що з 15 червня плата за роумінг більше не буде стягуватися. Користувачі, які подорожують по всій Європі, зможуть перевіряти електронну пошту, використовувати карти, завантажувати фотографії в соціальні мережі, дзвонити і відправляти текстові повідомлення без додаткових витрат", - заявила Міапетра Кумпула-Натрі, член Європарламенту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський парламент закликає владу Російської Федерації звільнити усіх затриманих у ході опозиційних мітингів. Про це йдеться у зверненні, опублікованому на сайті Європарламенту.

Повідомляється, що євродепутати засуджують арешт опозиційного політика Олексія Навального і сотень інших протестувальників та закликають владу зняти політично мотивовані звинувачення.