ua en ru

Європа зробила куди більше кроків на шляху вирішення питання Тимошенко, ніж представники української опозиції, - нардеп

Народний депутат від фракції Партії регіонів Олег Зарубінський вважає недоречними ультимативні заяви представників опозиції на адресу Президента України щодо вирішення питання екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

"Ситуацію навколо вирішення "питання Тимошенко" заплутують не представники влади, а соратники Тимошенко. І це заплутування все більше і більше набуває свідомий і системний характер", - зазначає Зарубінський.

Депутат переконаний, що Європейський Союз зробив куди більше кроків на шляху вирішення "питання Тимошенко", ніж представники української опозиції.

"Тому що цей хаос суперечать один одному заяв, якими закидають інформаційний простір наші опоненти, свідчить про те, що в опозиції немає не тільки ніякої розумної стратегії, але і тактики щодо того, як юридично грамотно та законно можна було б вирішити дане питання. Що говорити, якщо в таборі опозиції є різні погляди на рахунок її (Тимошенко) гіпотетичного помилування", - зазначив він.

Також нардеп додав: "не Дивно, що в умовах постійного хаосу і протиріч, на перше місце в опозиції виходить формат ультиматумів, шантажу і деструктиву. Мета таких дій очевидна - зірвати підписання угоди про асоціацію. Ми на ці ультиматуми відповідати не будемо. Для нас будь-який шантаж є неприйнятним".

За словами Зарубінського, готовність Президента підписати закон, що дозволяє ув'язненим виїжджати на лікування за кордон, у тому випадку, якщо його ухвалить парламент, "розплутує" карти опозиціонерів в їх дуже сумнівною грі.