ua en ru

Європа може запровадити персональні санкції до представників української влади, - Катеринчук

Європа може запровадити персональні санкції до представників української влади. Про це під час виступу зі сцени Евромайдана в Києві заявив лідер Європейської партії України, народний депутат України Микола Катеринчук, передає прес-служба партії.
"Європа може ввести персональні санкції щодо представників української влади, якщо вона проігнорує волю громадян", - заявив Катеринчук.

"Наші колеги по Альянсу лібералів і демократів за Європу, що приїхали з Литви щоб нас підтримати, сьогодні зачитали на центральній площі країни резолюцію Сейму Литовської Республіки про політичну ситуацію в Україні. Зокрема, в резолюції міститься заклик до діалогу влади з опозицією, не вдаватися до насильства, встановити винних у побитті учасників мирних акцій та ініціатива провести найближчим часом у Вільнюсі сесію асамблеї членів Сейму Литви, Сейму і Сенату Польщі і Верховної Ради України", - розповів Катеринчук.

"Формат резолюції - це демонстрація політичної волі дипломатичною мовою. Литовці, як і представники інших країн, не можуть безпосередньо втручатися у внутрішні справи України, але вони готові прийняти всі необхідні дії і свої можливості для того, щоб забезпечити мирні зібрання, мирні протести в Україні, - зазначив народний депутат. - Подібні резолюції можуть бути розглянуті усіма парламентами Євросоюзу".

Нагадаємо, вчора на Євромайдан з метою підтримки Європейської партії України прибули литовські ліберали Раймондас Имбрасас (генеральний секретар партії Ліберальний рух Литви) і Гінтарас Степонавичуса (перший віце-президент ЛРЛ). Ліберальне рух Литви, так само, як і Європейська партія України, є членом АЛДЄ - Альянсу лібералів і демократів за Європу.