ua en ru

Євромайдан: мітингувальників біля Кабміну стає менше

Євромайдан: під будівлею Кабінету міністрів України число мітингувальників зменшилося до 200 осіб. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна. Раніше участь у мітингу біля Кабміну брали близько 500 демонстрантів.

Євромайдан: під будівлею Кабінету міністрів України число мітингувальників зменшилося до 200 осіб. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Фотогалерея: "Євромайдан під Кабміном 27 листопада"

Раніше участь у мітингу біля Кабміну брали близько 500 демонстрантів.

До будівлі уряду стягнуто бійців спецпідрозділу "Беркут". Близько 3-4 тис. правоохоронців заблокували центральний вхід до Кабміну. Вони також охороняють чорні входи з вулиць Садової та Інститутської.

Євромайдан: мітингувальників біля Кабміну стає менше

Водночас до мітингувальників під'їхав автомобіль, у якому готують гарячі напої.

Демонстранти тримають прапори "Батьківщини", "Удару", "Свободи", кілька прапорів Євросоюзу і кілька національних.

На чолі колони прийшли лідери опозиційних партій, народні депутати Юрій Одарченко, Сергій Соболєв, Андрій Іллєнко.

Перед протестувальниками виступив Віталій Кличко, закликавши уряд до відставки.

Зазначимо, що учасники мітингу - звичайні активісти від політичних партій. Демонстранти зайняли смугу руху по вулиці Грушевського, що перешкоджає руху транспорту, у зв'язку з чим проїзд ускладнений.

Євромайдан: мітингувальників біля Кабміну стає менше

(Фото: ТВі)

Під будівлею Кабінету міністрів України стоять бійці спецпідрозділу "Беркут", а також близько 200 осіб спортивної статури.

Додамо, що в цей же час з Маріїнського парку вийшло близько 150 бійців спецпідрозділу "Беркут", які вишикувалися на вулиці Садовій.

Минулої ночі учасники партійного наметового містечка на Європейській площі об'єдналися минулої ночі з громадським Євромайданом біля монументу Незалежності. Про початок такого єднання з трибуни перед Українським домом оголосив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк. Він зачитав звернення колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, яка закликала обидва Євромайдани об'єднатися, а також прибрати партійну символіку, після чого люди почали вирушати з Європейській площі на Майдан Незалежності.

Зазначимо, на Майдані Незалежності мітингують близько 1 тис. демонстрантів, які виступають за підписання угоди про асоціацію між Україною і Європейським союзом. Демонстранти тримають тільки національні прапори України і прапори Євросоюзу. Політична символіка у демонстрантів відсутня. Серед мітингуючих Євромайдану переважно молодь. Демонстранти палять в бочках вогнища, біля яких гріються.

Нагадаємо, 21 листопада Кабінет міністрів України призупинив підготовку до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом, яке збиралися затвердити на вільнюському саміті "Східне партнерство" в кінці листопада. Також уряд розпорядився відновити активний діалог з Росією та іншими країнами Митного союзу та державами СНД щодо пожвавлення торговельно-економічних зв'язків з метою збереження та зміцнення спільними зусиллями економічного потенціалу. Представники Росії і ЄС звинуватили один одного в шантажі України з цього питання.

Через це країну охопили акції протесту, почався Євромайдан. У неділю, 24 листопада, у Києві мітингували проти рішення уряду близько 100 тис. осіб.