ua en ru

Євромайдан: госпіталізованими залишаються 84 бійця Внутрішніх військ

Після зіткнень з протестувальниками Євромайдану станом на 19 грудня госпіталізованими залишаються 84 військовослужбовців Внутрішніх військ. Про це пише "Комерсант-Україна", посилаючись на прес-секретаря командувача ВВ ВикторииюКушнир.

За словами прес-секретаря командувача ВВ Вікторії Кушнір, в Києві порушень громадського порядку, а тим більше-масових безладів не очікувалося Тому в першій шерензі оточення на Банковій стояли міліціонери у повсякденній формі одягу без засобів індивідуального захисту і лише за ними - військовослужбовці ВВ в шоломах. Щити бійцям видали, лише коли ситуація набула загрозливого характеру.

У підсумку після зіткнень біля Адміністрації президента 61 боєць ВВ отримав тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. З них 35 осіб потрапили в госпіталь МВС, в основному з черепно-мозковими травмами, переломами і численними забоями, розповіли у прес-службі ВР. Крім того, згодом за медичною допомогою звернулися ще десятки військовослужбовців.
"Все зараз на лікуванні перебувають 84 військовослужбовців ВВ, з них 15 лікуються від отриманих травм, а 69 захворіли з-за поганої погоди",- зазначила Вікторія Кушнір.

Також, за її словами, станом на 19 грудня, чисельність військовослужбовців ВВ, дислокованих у Києві, становить близько 3 тис. осіб.
"Число військовослужбовців, які виходять на службу в одну зміну, коригується залежно від ситуації", -заявила Кушнір.

У Київ стягнуть особовий склад спеціальних моторизованих військових частин, підрозділів спеціального призначення і патрульні з'єднання з усіх територіальних управлінь ВВ. Мобілізація не торкнулася лише військовослужбовців, які охороняють АЕС і конвоирующих засуджених. Крім того, до виконання завдань у Києві не стали залучати солдатів строкової служби призову осені 2013 року. Однак при цьому на охорону правопорядку кинули курсантів Академії внутрішніх військ третього та четвертого курсів.