ua en ru

Євромайдан: акції пройшли у 14 країнах світу

Євромайдан: Українська діаспора активно стала на підтримку Євромайдану, обурившись грубим розгоном протесту в Києві. Акції пройшли як мінімум у 14 містах по всьому світу, повідомляє медіапортал української діаспори VIDIA.

Євромайдан: Українська діаспора активно стала на підтримку Євромайдану, обурившись грубим розгоном протесту в Києві. Акції пройшли як мінімум у 14 містах по всьому світу, повідомляє медіапортал української діаспори VIDIA (фото).

Зокрема, українці вийшли на пікети дипустанов України в Барселоні, Парижі, Стокгольмі, Осло, Мурсії (Іспанія), Франкфурті-на-Майні, Торонто, Вашингтоні, Нью-Йорку, Атланті, Чикаго, Філадельфії, Албані, Гартфорті (США).

У Нью-Йорку пікетували Постійне представництво України при ООН, звідки до мітингувальників вийшов Юрій Сергєєв, постійний представник України при ООН.

Євромайдан: акції пройшли у 14 країнах світу

(Білий дім, Вашингтон. Фото: UNIS)

"Я обурений разом з вами замахом на конституційні права наших громадян - на право волевиявлення, на право вільних зборів. Я разом з вами вимагаю розслідування не тільки того, що сталося, а й чому сталося. Чому на балансі національних інтересів і ялинки перемагає ялинка?" - сказав дипломат. "Я з вами", - додав він на закінчення.

Євромайдан: акції пройшли у 14 країнах світу

Чиказькі українці також проявили своє єднання - на тамтешній Євромайдан зібралося близько 1 тис. осіб. Такої активності українців місто не знало від часу Помаранчевої революції. Були присутні представники всіх хвиль еміграції і багато молоді. Віче скликав Український конгресовий комітет Америки (відділ Іллінойс) за активної підтримки волонтерів.

Євромайдан: акції пройшли у 14 країнах світу

Мітингувальники висловили свою підтримку українцям в Україні, засудили грубий напад на демонстрантів київського Євромайдану і закликали уряд США невідкладно ввести економічні санкції та візові обмеження проти Президента Віктора Януковича і його уряду.

Після мітингу під стінами Генерального консульства України в Чикаго мітингувальники пройшлися по головних вулицях мегаполісу, скандуючи євроінтеграційні гасла. Варто зазначити, що американська поліція сприяла проведенню мітингу і супроводжувала колону під час ходи містом, перекриваючи для цього рух автотранспорту.

Євромайдан: акції пройшли у 14 країнах світу

Українська діаспора продовжує акції протесту. Цього тижня мітинги в рамках Євромайдану заплановані в різних містах світу.

Нагадаємо, що до силового розгону Євромайдану діаспора активно мітингувала в більш ніж 20 країнах на підтримку євроінтеграції України.