ua en ru

Єврокомісія заявила про готовність розглянути подальшу макрофінансову допомогу Україні

Єврокомісія заявила про готовність розглянути подальшу макрофінансову допомогу Україні Фото: Єврокомісія (ec.europa.eu)

Умовою для подальшої допомоги є продовження реформ в Україні

Європейська комісія готова розглянути питання про подальшу макрофінансову допомогу Україні, за умови, що імпульс реформ активізується. Про це Єврокомісія повідомляє в офіційному прес-релізі в п'ятницю, 1 грудня.

Відзначається, в 2014 році ЄС пообіцяв 12,8 млрд Євро для підтримки процесу реформ, в тому числі шляхом безпрецедентних виплат через інструмент макрофінансової допомоги (МФП). Програма МФП сприяла здійсненню широкомасштабної програми структурних реформ. Першим інструментом в загальній стратегії ЄС щодо України було надання 1,8 млрд. євро через програму, затверджену в квітні 2015 року, з якої 1,2 млрд євро вже були виділені двома траншами.

"Що стосується третього і остаточного траншу, Україна виконала більшу частину зобов'язань з політики, узгоджених з ЄС. Це включає важливі заходи щодо підвищення прозорості управління державними фінансами; почати державну адміністрацію, судову та адміністративну реформу; для просування поточних реформ в енергетичних секторах, поліпшення бізнес-середовища та зміцнення систем соціального захисту. Ці структурні реформи принесуть користь громадянам України, що є кінцевою метою допомоги ЄС ", - повідомляється в документі.

Нагадаємо, раніше на бізнес-форумі в Києві президент України Петро Порошенко заявив, що Європейська комісія сьогодні, 1 грудня 2017 року, може оголосити про нову програму допомоги Україні на суму 1,8 млрд євро.