ua en ru

Єврокомісія рекомендувала почати переговори про вступ Албанії і Македонії до ЄС

Єврокомісія рекомендувала почати переговори про вступ Албанії і Македонії до ЄС Фото: Європейська комісія (flickr.com/photosmartinschulz)

Переговори про приєднання до ЄС вже ведуть Сербія і Чорногорія

Європейська Комісія рекомендувала Раді ЄС розпочати офіційні переговори про вступ до ЄС Албанії та Македонії. Про це заявила верховний представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні, повідомляє DW.

Як повідомляється, Йоханнес Хан зазначив, що "обидві країни багато зробили протягом останніх місяців".

Він додав, що співпраця з країнами Західних Балкан в інтересах ЄС. Тепер слово за країнами-членами Євросоюзу. Таким чином ЄС хоче спонукати ці країни до поглиблення і прискорення процесу реформ.

Так, одночасно Єврокомісія оприлюднила звіт щодо Туреччини, з якою переговори про вступ до ЄС офіційно тривають з 2005 року. Із шести західнобалканських країн, які не є членами Євросоюзу, переговори про приєднання до ЄС вже ведуть Сербія і Чорногорія. Косово і Боснія і Герцеговина є "потенційними кандидатами".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ступінь готовності Туреччини до вступу в Європейський Союз (ЄС) є незадовільним. Зазначається, що Єврокомісія виявила регрес у таких питаннях як правова держава, свобода слова та незалежність юстиції, що робить Туреччину не готовою до вступу до Європейського союзу.