ua en ru

Єврокомісія розкритикувала Facebook через витік даних

Єврокомісія розкритикувала Facebook через витік даних Фото: Facebook

Німеччина виступає за запровадження "чітких правил" для соцмереж на рівні ЄС

Єврокомісія розкритикувала компанію Facebook у зв'язку з новою інформацією щодо витоку даних користувачів. Про це повідомляє Reuters.

"Несанкціоноване і тривале зловживання персональними даними користувачів Facebook - неприйнятне. Найближчими днями заплановано зустріч на високому рівні між представниками Єврокомісії та американського інтернет-концерну ", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, особисті дані 87 мільйонів користувачів соцмережі несанкціоновано потрапили в розпорядження компанії Cambridge Analytica.

Так, 71 мільйон користувачів, яких торкнувся несанкціонований витік даних, ймовірно, є мешканцями США. У Німеччині близько 310 тисяч юзерів могли стати жертвами несанкціонованого збору персональних даних.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що засновник і генеральний директор соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг виступить 11 квітня 2018 року перед комітетом з енергетики та торгівлі Палати представників Конгресу США зі свідченнями щодо витоку даних і скандалу з Cambridge Analytica.

Компанію Facebook звинувачують у використанні персональних даних користувачів мережі для впливу на результат президентських і парламентських виборів у багатьох країнах світу.