ua en ru

Єврокомісія пригрозила санкціями 7 країнам через ситуацію навколо Volkswagen

Єврокомісія пригрозила санкціями 7 країнам через ситуацію навколо Volkswagen Фото: сім країн ЄС можуть покарати через Volkswagen

Деякі країни ЄС не ввели штрафні санкції проти Volkswagen

Європейська комісія винесла попередження 7 країнам-членам у зв'язку зі скандалом навколо автомобільного концерну Volkswagen і маніпуляціями з даними про обсяги вихлопних газів дизельних автомобілів, передає BBC.

"Влада окремих країн ЄС повинна забезпечувати законослухняність автовиробників", - йдеться в заяві європейського комісара з питань промисловості Ельжбети Б'єнковської.

Зокрема, попередження винесли Німеччині, Британії і ще п'яти країнам. Крім того, в Єврокомісії заявили, що Чехія, Греція і Литва взагалі не мають у своєму законодавстві положень, на основі яких Volkswagen можна притягнути до відповідальності за порушення екологічних норм.

Зазначимо, у країн, яким висунули звинувачення, є 2 місяці, щоб відреагувати на них. В іншому випадку на них будуть накладені штрафні санкції.

В минулому році з'ясувалося, що в автомобілях Volkswagen з дизельними двигунами на бортових комп'ютерах програма занижувала реальні показники викиду вихлопних газів.

Нагадаємо, раніше Volkswagen оголосив про скорочення 30 тис. співробітників.