ua en ru

Єврокомісія надасть Україні 5 млн євро для підвищення якості супутникової навігації

В рамках реалізації угоди про співробітництво щодо цивільної глобальної навігаційної супутникової системи (GNSS) віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул та віце-президент Єврокомісії, єврокомісар з питань промисловості та підприємництва Антоніо Таяні підписали спільну заяву про те, що ЄК надасть технічну допомогу в розмірі 5 млн євро для підвищення якості супутникової навігації на території України. Про це повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

Соглашение про співробітництво щодо цивільної глобальної навігаційної супутникової системи (GNSS) між ЄС і Україною набирає чинності з 1 грудня 2013 р.

Згідно з угодою, Україна отримує можливість залучатися до програм розробки, розгортання та використання європейської супутникової системи Galileo. В рамках проекту передбачається, що на ці кошти буде розроблено техніко-економічне обґрунтування та придбано відповідне обладнання (для трьох станцій RIMS), зроблений його монтаж і проведена підготовка персоналу. Сторони домовилися, що сьогоднішнє підписання спільної заяви є офіційним початком проекту.